Nu börjar ett nytt kapitel

11 Juni 2015 - 17:38

Mitt liv håller på att förändras. Den där stora förändringen jag gått och väntat på är plötsligt här. På måndag börjar jag mitt nya jobb, ett kvalificerat jobb som kräver den utbildning jag har. Jag har sagt hejdå till alla på gamla jobbet där jag gått på timmar under det senaste året. Det känns vemodigt. Jag har längtat innerligt efter att få komma vidare, få ett jobb jag vill ha och känna att jag utvecklas igen istället för att stå och stampa på samma ställe. Stundtals känner jag mig euforisk över detta nya, men det dyker också upp stunder då jag enbart känner oro och rädsla.

Det skrämmer mig att jag saknar praktisk erfarenhet, det känns som att jag inte kan någonting. Och det skrämmer mig att hamna i ett nytt socialt sammanhang, en ny arbetsgrupp. Och att arbeta heltid och pendla långa sträckor varje dag. Tills jag får tag i ett boende i samma stad. Jag ska titta på en hyreslägenhet imorgon och på en bostadsrätt på måndag. Jag vill verkligen ha den sistnämnda och tror att det vore möjligt då den inte är särskilt dyr.

Förutom allt detta så kommer min sambo förmodligen att tillbringa hösten i grannlandet. Vi har överlevt distans förut, men det är inte precis någonting jag ser fram emot. Jag undviker att tänka på det, det blir snabbt ohanterligt.