Bortvald

29 Maj 2016 - 17:07
HJÄLP VILKEN ÅNGEST JAG HAR. Sällan har väl någon skådat en mer konflikträdd människa.

Saken är den att jag känner mig bortglömd/åsidosatt av min bästa vän Amorös. Jag har under snart ett år tjatat om att hon ska komma hit och hälsa på och åka med mig till ett varuhus i närheten. Jag har också frågat åtskilliga gånger efter en helg då jag får fira henne eftersom hon fyllt år. Har planerat att bjuda med henne på spa eller liknande eftersom jag ligger efter med presenter och nu faktiskt har lite pengar.

Och så ser jag på Facebook att hon tillsammans med en av våra gemensamma vänner och två till som jag är ytlig vän eller bekant med, har åkt till varuhuset. De har alltså åkt iväg över tjugo mil och mer eller mindre passerat utanför mitt fönster. De hade kunnat plocka upp mig på vägen? Eller åtminstone komma förbi och säga hej?

Jag har ont i magen. Dels på grund av att jag känner mig sviken och övergiven, dels på grund av att jag skrev ett sms till Amorös och meddelade detta. Det känns så otroligt läskigt. Jag är rädd att hon helt enkelt har tröttnat på mig. Jag känner mig så sjukt sårbar. 

Tänk om hon har tröttnat, efter elva år som bästa vän? Det är ju märkligt att hon inte har hittat tid att hälsa på någon gång, trots att hon varit arbetslös i flera månader. Det är också märkligt att jag flera gånger har frågat efter en helg tillsammans men aldrig får något svar annat än att "vi absolut måste ses någon gång snart". Hon har också ringt alltmer sällan. Och visst borde jag också ringa, men jag är ju den som tjatar om att ses. Något hon absolut omöjligen kan finna tid för...

Det är konstigt. Jag är ledsen och ynklig och vill bara att hon ska komma med en bra ursäkt och bedyra sin kärlek. Samtidigt är jag arg. Det är klart att hon får umgås med andra, men att hon har tid med dem och inte med mig och att hon passerar förbi utan att ens säga hej? Det ÄR dålig stil. Jag har faktiskt rätt att vara arg.