Fuck you, bulimia

12 Mars 2015 - 12:40
Jag bara måste dela med mig av en liten insikt jag fick för en stund sedan. Jag klev upp och gjorde i ordning frukost, och började fundera på vad jag skulle göra av dagen.

Solen skiner från en klarblå himmel och jag längtar spontant efter att gå en lång runda, men känner mig inte riktigt i form för det eftersom jag dragit på mig ett intensivt ryggont. Men om jag eller vi skulle åka iväg någonstans och äta, eller bara handla lite mat och sådana nödvändigheter? Nej det är heller ingen bra idé eftersom vi har otroligt mycket mat hemma som vi behöver göra oss av med. Så vad ska jag göra av dagen, ska jag bara sitta här hemma och uggla tills det blir kväll igen? Tråkigt!

Och det är alltså här den dyker upp. Insikten. Jag känner mig rastlös och uttråkad och vill att någonting ska hända. Men jag känner mig inte särskilt nedstämd. I vanliga fall är jag uttråkad och nedstämd. Och lösningen är att hets/överäta. Om jag känner mig motiverad till att låta bli så känns det ännu värre. Hur ska jag kunna stå ut med allt om jag inte ens får hetsäta? Det går bara inte.

Men nu, idag... Jag känner mig uttråkad utan att vara särskilt nedstämd. Jag skulle vilja hitta på någonting men jag har ingen som helst lust att hetsäta. Det kanske låter trivialt alltihop, men jag fick mig verkligen en aha-upplevelse när jag märkte att tankarna tog en annan väg idag. Att begäret är obefintligt. Att tanken på att kanske äta lite glass verkar rimlig, men att det inte känns som någonting jag absolut behöver göra.